Wall Street Journal: Biden va numi un nou comandant al forţelor americane în Europa

La câteva zile după ce Vladimir Putin a schimbat comandantul pe frontul din Ucraina, Joe Biden mută din SUA.

4664 afișări
Imaginea articolului Wall Street Journal: Biden va numi un nou comandant al forţelor americane în Europa

Wall Street Journal: Biden va numi un nou comandant al forţelor americane în Europa

Preşedintele american Joe Biden plănuieşte să numească doi noi generali, unul ca şi comandant suprem al forţelor aliate în Europa şi al doilea ca şi comandant al operaţiunilor speciale ale SUA în lume, susţine Wall Street Journal, citând oficiali americani şi subliniind că posibila schimbare a conducerii ar marca cea mai mare modificare în conducerea militară a NATO de când Rusia a invadat Ucraina.

Se aşteaptă ca generalul Christopher Cavoli să conducă toate forţele SUA şi ale Alianţei de pe continent. Născut la Würzburg, Cavoli a crescut la Roma, Verona, Vicenza şi la Giessen.

Din această vară, Cavoli este aşteptat să-l înlocuiască pe generalul Tod Wolters, al cărui mandat a fost prelungit pentru a conduce răspunsul aliaţilor şi desfăşurarea de arme şi echipamente în regiune după invazie.

Generalul-locotenent de armată Bryan Fenton, pe de altă parte, este de aşteptat să preia comanda operaţiunilor speciale ale SUA în întreaga lume (cu sediul în Tampa, Florida).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici