Washingtonul acuză Teheranul de "minciuni şi tergiversări" în privinţa programului nuclear

Un diplomat american de rang înalt acuză Iranul de "minciuni, sfidare şi tergiversări" în privinţa negocierilor pe tema programului nuclear.

180 afișări
Imaginea articolului Washingtonul acuză Teheranul de "minciuni şi tergiversări" în privinţa programului nuclear

Washingtonul acuză Teheranul de "minciuni şi tergiversări" în privinţa programului nuclear (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Joseph Macmanus, şeful delegaţiei americane la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, a avertizat că, în acest context, Statele Unite ar putea impune noi sancţiuni regimului de la Teheran în următoarele luni, informează Fox News.

Fără a intra în detalii, Macmanus a precizat că Statele Unite ar putea cere Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică să trimită inspectori la complexul nuclear iranian de la Parcin, unde există suspiciuni că Iranul ar fi testat detonatoare nucleare.

Iranul este suspectat de Occident că ar încerca să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclaer civil. Regimul islamist iranian respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici