Washingtonul avertizează că legea marţială decretată în Thailanda trebuie să fie "temporară"

Legea marţială decretată de către armata thailandeză este necesar să aibă un caracter "temporar" şi să nu afecteze democraţia, au avertizat luni seara Statele Unite, relatează AFP.

441 afișări
Imaginea articolului Washingtonul avertizează că legea marţială decretată în Thailanda trebuie să fie "temporară"

Washingtonul avertizează că legea marţială decretată în Thailanda trebuie să fie "temporară" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toate părţile trebuie să respecte principiile democratice, inclusiv libertatea de exprimare", a declarat, citată într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Jen Psaki, care a exprimat totodată îngrijorarea Washingtonului faţă de criza politică din Thailanda.

"Aşteptăm din partea armatei să-şi respecte angajamentul de a da acestei măsuri un caracter temporar, pentru a împiedica violenţa şi de a nu submina instituţiile democratice", a subliniat ea.

"Statele Unite cred ferm că toate părţile implicate este necesar să coopereze pentru a-şi soluţiona diferendele prin dialog (...). Această evoluţie subliniază nevoia organizării unor alegeri pentru stabilirea voinţei poporului thailandez", a adăugat Psaki.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici