WikiLeaks: Sănătatea lui Berlusconi, afectată de nopţile pierdute la petreceri

Sănătatea lui Silvio Berlusconi ar putea fi afectată de pierderea nopţilor pentru participarea la petreceri, potrivit unui apropiat al premierului Italiei, citat într-un document al ambasadei americane de la Roma dezvăluit de WikiLeaks, informează ziarul The Guardian, în ediţia online.

37 afișări
Imaginea articolului WikiLeaks: Sănătatea lui Berlusconi, afectată de nopţile pierdute la petreceri

WikiLeaks: Sănătatea lui Berlusconi, afectată de nopţile pierdute la petreceri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Giampiero Cantoni, fost preşedinte al Comisiei de Apărare din Senatul italian, declara, conform unei note diplomatice din octombrie 2009, că rezultatele analizelor medicale făcute de Berlusconi sunt o "adevărată problemă".

"Toţi suntem îngrijoraţi de starea sa de sănătate", le-a spus Cantoni diplomaţilor americani de la Roma.

Berlusconi a leşinat în public de trei ori în ultimii ani, "iar, din cauza frecventelor nopţi pierdute şi înclinaţiei spre petreceri, nu se odihneşte suficient", preciza Cantoni.

Potrivit notei diplomatice, când actualul ambasador american la Roma, David Thorne, a vorbit prima dată cu Berlusconi, acesta ar fi aţipit scurt timp.

Un alt apropiat al lui Berlusconi, jurnalistul Gianni Letta, declarase, potrivit ambasadei americane, că seria de scandaluri privind viaţa privată a premierului italian a condus la "slăbirea sa fizică şi psihică".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici