Xi Jinping speră ca UE să evalueze "independent" abordarea faţă de China

  • Xi Jinping vrea ca Uniunea Europeană să evalueze "independent" abordarea faţă de China
  • Preşedintele Chinei: "Sperăm că Uniunea Europeană va face în mod independent evaluarea corectă şi că va obţine autonomie strategică în adevăratul sens"
  • Dezvoltarea Chinei reprezintă o oportunitate pentru Uniunea Europeană", subliniază Xi Jinping
310 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping speră ca UE să evalueze "independent" abordarea faţă de China

Uniunea Europeană trebuie să obţină "autonomie strategică în adevăratul sens" şi să evalueze "independent" abordarea faţă de China, a afirmat preşedintele chinez, Xi Jinping, într-o conversaţie cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, informează site-ul Politico.eu.

"În momentul de faţă, relaţiile China-UE se confruntă cu noi oportunităţi pentru dezvoltare, dar şi cu diverse provocări. Dezvoltarea Chinei reprezintă o oportunitate pentru Uniunea Europeană", a afirmat Xi Jinping, conform postului chinez CCTV.

"Sperăm că Uniunea Europeană va face în mod independent evaluarea corectă şi că va obţine autonomie strategică în adevăratul sens", a subliniat Xi Jinping.

Preşedintele Chinei a manifestat disponibilitatea de a continua colaborarea cu firmele germane şi a îndemnat Berlinul să nu impună sancţiuni firmelor chineze. "În ultimii cinci ani, China a fost principalul partener comercial al Germaniei. Sperăm că Germania va menţine deschiderea şi va extinde cooperarea între companiile din ţările noastre", a insistat Xi Jinping.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici