Yildirim, viitorul premier al Turciei, cere UE să "pună capăt confuziei" privind problema migraţiei

Binali Yildirim, viitorul prim-ministru turc a cerut Uniunii Europene să-şi clarifice poziţia în ceea ce priveşte problema migraţie şi aderarea Turciei la spaţiul comunitar, potrivit BBC News online.

1749 afișări
Imaginea articolului Yildirim, viitorul premier al Turciei, cere UE să "pună capăt confuziei" privind problema migraţiei

Yildirim, viitorul premier al Turciei, cere UE să "pună capăt confuziei" privind problema migraţiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Cu ocazia congresului special al partidului de guvernământ AK, delegaţii l-au ales în unanimitate pe Binali Yildirim ca noul lider al partidului, fapt ce îl propulsează în funcţia de viitor premier al ţării.

Politicianul turc a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să pună capăt "confuzie" cu privire la politicile sale legate de problema migraţie şi aderarea Turciei la UE.

"Există un lucru care trebuie rezolvat de UE. Să pună capăt confuziei cu privire la aderarea Turciei şi problema migraţiei. Este timpul să ştim şi noi ce crede UE despre Turcia," a spus Yildirim la congresul partidului, care a avut loc duminică.

Comentariile sale vin pe fondul nemulţumirilor Ankarei, care se arată tot mai frustrată de ritmul lent al procesului de aderare la UE, precum şi din cauza problemelor în punerea în aplicare a unei acord prin care Turcia s-a angajat să limiteze migraţia refugiaţilor spre Europa, la schimb cu liberalizarea regimului de vize şi deblocarea procesului de aderare a Turciei la UE.

Recent, prim-ministrul britanic, David Cameron, a declarat că având în vedere progresul înregistrat până acum, am putea ajunge în "anul 3000", înainte ca Turcia să adere la UE.

Binali Yildirim, un binecunoscut aliat al lui Erdogan, a mai declarat că tranziţia către un sistem prezidenţial, cerută de preşedintele Erdogan, va fi o prioritate în timpul mandatului său.

Acesta a mai promis că va continua lupta împotriva militanţilor kurzi şi cei ai reţelei teroriste Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici