Zboruri anulate, trafic perturbat şi sute de şcoli închise din cauza ninsorilor în Marea Britanie

Aproximativ 10% din zborurile preconizate să decoleze luni de pe aeroportul londonez Heathrow au fost anulate din cauza căderilor de zăpadă, care continuau să provoace dificultăţi circulaţiei şi să oblige sute de şcoli britanice să rămână închise.

142 afișări
Imaginea articolului Zboruri anulate, trafic perturbat şi sute de şcoli închise din cauza ninsorilor în Marea Britanie

Zboruri anulate, trafic perturbat şi sute de şcoli închise din cauza ninsorilor în Marea Britanie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto

Pentru a patra zi consecutiv, pe Heathrow, primul aeroport din lume ţinând cont de traficul internaţional de pasageri, numărul zborurilor a fost redus, din cauza "vizibilităţii proaste", potrivit unei purtătoare de cuvânt. Aproximativ 130 de zboruri trebuiau să fie suspendate luni.

Luni dimineaţă, zăpada cădea din nou în Marea Britanie şi a afectat, în timpul zilei, mai ales nordul şi estul ţării.

Zăpada şi gheaţa au mai provocat perturbări ale circulaţiei feroviare şi rutiere. Duminică seara, un bărbat în vârstă de 59 de ani a murit într-un accident rutier pe autostrada A12, în Essex (sud-est), când vehiculul său a părăsit autostrada şi s-a ciocnit de un copac, potrivit poliţiei. Pasagera sa, o femeie în vârstă de 57 de ani, a fost rănită şi transportată la spital.

În plus, un adolescent se afla între viaţă şi moarte după ce a fost rănit la cap într-un accident de sanie la Middlesbrough (nord-est).

Căderile de zăpadă au determinat închiderea a două drumuri principale care traversează lanţul muntos Pennines.

Circulaţia feroviară, de asemenea, s-a desfăşurat cu întârzieri şi anulări de curse din cauza condiţiilor meteorologice.

Căderile de zăpadă au prelungit sfârşitul de săptămână pentru mii de elevi din ţară, fiindcă sute de şcoli au rămas închise luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici