Zeci de cadavre, ascunse în gropi comune secrete într-un penitenciar din Mexic/ Informaţiile trimit spre cartelul Los Zetas

Autorităţile mexicane au deschis o anchetă la un penitenciar, după ce au primit informaţii legate de existenţa unor gropi comune secrete în curtea închisorii, relatează cotidianul La Nacion.

1985 afișări
Imaginea articolului Zeci de cadavre, ascunse în gropi comune secrete într-un penitenciar din Mexic/ Informaţiile trimit spre cartelul Los Zetas

Foto: Cartelul Los Zetas şi o schemă cu locul în care s-ar afla gropile comune

Peste 40 de cadavre s-ar afla îngropate în mai multe gropi comune dintr-un penitenciar din oraşul porturar Coatzacoalcos, statul mexican Veracruz, susţin mai multe publicaţii locale, precizând că scrisori anonime conţinând această informaţie au ajuns pe adresele redacţiilor în ultimele zile.

Veracruz este unul dintre cele mai violente state din Mexic, disputat de cartelurile Jalisco Noua Generaţie şi Los Zetas, subliniază La Nacion.

Specialişti din cadrul mai multor organizaţii pentru drepturile omului au vizitat închisoarea pentru a verifica informaţiile, a precizat un oficial al guvernului din Veracruz, Mayra Ledesma.

 

 

O sursă din poliţie a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, că mai multe zone din curtea penitenciarului au fost închise cu bandă perimetrală, printre care un magazin şi un teren de sport.

Potrivit scrisorilor anonime transmise presei, cadavrele ar aparţine unor persoane asasinate între 2010 şi 2018 de către cartelul Los Zetas. Printre victime, s-ar afla avocaţi, precum şi persoane răpite care nu şi-au putut plăti răscumpărarea.

În prezent, peste 40.000 de persoane sunt date dispărute în Mexic. Majoritatea sunt victime ale „narco-războaielor” purtate de cartelurile mexicane. În 2018, au fost înregistrate 33.000 de omoruri în Mexic, cele mai multe cazuri fiind legate de crima organizată.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici