Zeci de diamante, găsite pe străzile din Bombay după atentatele de săptămâna trecută

Zeci de diamante au fost găsite pe străzile din oraşul indian Bombay după cele trei explozii produse miercurea trecută, soldate cu 19 morţi şi peste 100 de răniţi, anunţă Asociaţia magazinelor de bijuterii.

891 afișări
Imaginea articolului Zeci de diamante, găsite pe străzile din Bombay după atentatele de săptămâna trecută

Zeci de diamante, găsite pe străzile din Bombay după atentatele de săptămâna trecută (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipele de căutare au depistat zeci de diamante în apropierea pieţei de bijuterii din sudul oraşului Bombay.

"Am găsit 65 de diamante", a declarat Jayesh Labdhi, un membru al Asociaţiei magazinelor de bijuterii.

"Vom avea o reuniune şi probabil se va decide vânzarea diamantelor la licitaţii pentru ajutarea victimelor atentatelor", adaugă el.

Valoarea diamantelor nu a fost precizată.

Sanjay Kothari, vicepreşedintele Comitetului pentru promovarea şi exportul pietrelor preţioase, a declarat că deocamdată nu s-a luat nicio decizie privind organizarea licitaţiilor.

Trei sau patru membri ai Asociaţiei bijutierilor au murit în atentate, iar aproximativ 40 au fost răniţi.

"Nu au avut loc furturi, cu excepţia unui trecător care luase un diamant găsit pe jos, dar poliţia l-a depistat şi a fost nevoit să îl predea", precizează Kothari.

Atacurile teroriste comise în oraşul indian Bombay au avut loc în zone foarte aglomerate, în apropierea unui templu hindus, a unei gări şi într-o piaţă pentru comercializarea bijuteriilor. Nicio grupare nu a revendicat încă atacurile soldate cu moartea a 19 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici