Zeci de mii de medici au demonstrat la Paris împotriva legii sănătăţii - FOTO

Zeci de mii de medici francezi au manifestat duminică la Paris, denunţând legea sănătăţii a ministrului Marisol Touraine, care a primit după-amiaza o delegaţie sindicală.

243 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de medici au demonstrat la Paris împotriva legii sănătăţii - FOTO

Zeci de mii de medici au demonstrat la Paris împotriva legii sănătăţii (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Între 19.000 şi 40.000 de halate albe au mărşăluit pe străzile capitalei franceze în semn de protest faţă de o reformă cu privire la plăţi care urmează să fie aplicată din 2017, apreciind că aceasta îi va "îngropa în hârţogăraie", relatează site-ul Francetvinfo.fr.

"Nu mă deranjează să muncesc 16 ore pe zi, dar dacă înseamnă să stau la birou şi să semnez hârtii, să trimit scrisori, să sun la un secretariat, atunci ar fi fost necesar un notar", a declarat un medic tânăr.

Sub presiunea acestei mobilizări, ministrul Sănătăţii i-a primit pe medici la discuţii. "Această transformare nu se va face fără profesioniştii din sănătate, se va face cu ei. Le-am confrmat că am depus la Adunarea Naţională amendamente care vor răspunde îngrijorărilor lor", a declarat Touraine.

Însă, potrivit sindicatelor medicilor, problema este departe să fie rezolvată. "Astăzi (duminică) nu am înregistrat niciun progres", a declarat doctorul Jean-Paul Ortiz, preşedintele Confederaşiei Sindicatelor Medicale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici