Zeci de morţi şi sute de răniţi în confruntări militare produse în capitala Libiei

Zeci de persoane au fost ucise, în ultimele 48 de ore, în confruntările militare dintre facţiuni rivale produse în capitala Libiei, Tripoli, anunţă serviciile medicale locale.

550 afișări
Imaginea articolului Zeci de morţi şi sute de răniţi în confruntări militare produse în capitala Libiei

Zeci de morţi şi sute de răniţi în confruntări militare produse în capitala Libiei

Confruntările militare au loc între grupurile insurgente Forţa Specială pentru Descurajare Militară, Brigada 444 şi Aparatul de Susţinere a Stabilităţii.

Bilanţul confruntărilor din ultimele 48 de ore este de cel puţin 55 de morţi şi 146 de răniţi în oraşul Tripoli, potrivit agenţiei Reuters. Consiliul seniorilor din Tripoli a intermediat un acord de încetare a focului, pentru a pune capăt celor mai grave confruntări militare din ultimii ani.

Mahmoud Hamza, comandantul Brigăzii 444, a fost capturat de Forţa Specială pentru Descurajare Militară şi predat grupului denumit Aparatul de Susţinere a Stabilităţii.

Grupurile insurgente deţin controlul asupra diverselor regiuni ale Libiei, naţiune aflată în război civil din anul 2011, când o coaliţie internaţională de state din cadrul NATO a intervenit pentru aplicarea unei Rezoluţii a ONU. Confruntările militare s-au soldat cu înlăturarea de la putere în octombrie 2011 a preşedintelui libian Muammar Kadhafi, iar Libia este în situaţie de anarhie de atunci.

Confruntările militare majore au fost întrerupte din 2020, printr-un armistiţiu între facţiunile rivale din estul şi vestul ţării, dar o soluţie de oprire a conflictului care durează din 2011, de la revolta susţinută de NATO, pare distantă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
libia,
război,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici