Zeci de participanţi la un marş împotriva violenţelor comise de poliţie au fost arestaţi la New York

Zeci de participanţi la un marş împotriva violenţelor comise de poliţie au fost arestaţi marţi după-amiază la New York, iar mai mulţi poliţişti au fost agresaţi, relatează New York Times în ediţia electronică.

109 afișări
Imaginea articolului Zeci de participanţi la un marş împotriva violenţelor comise de poliţie au fost arestaţi la New York

Zeci de participanţi la un marş împotriva violenţelor comise de poliţie au fost arestaţi la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Stephen Davis, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a declarat că 34 de persoane au fost arestate până la ora 18.40 (miercuri, 1.40, ora României), însă numărul celor reţinuţi urma să crească până la sfârşitul serii.

Un sergent de poliţie aflat în timpul liber a fost lovit cu pumnul şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar agresorul său nu a fost prins, a mai spus Davis. Poliţia investighează de asemenea cazul unui ofiţer lovit în cap cu o sticlă de bere.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a afirmat într-un comunicat că violenţa împotriva poliţiei este inacceptabilă. "Orice persoană care ar putea folosi dreptul la proteste paşnice pentru a iniţia violenţe, a provoca răni sau a incita la tulburări - fie împotriva poliţiei, fie a persoanelor sau a proprietăţii din oraşul nostru - trebuie să se considere avertizată că oraşul New York nu va accepta acest lucru", a adăugat primarul.

Potrivit martorilor şi informaţiilor postate pe reţelele de socializare, mai mulţi protestatari au fost luaţi cu dubele poliţiei. De asemenea au fost raportate confruntări între poliţie şi demonstranţi, iar mai mulţi poliţişti au fost vizaţi de diferite obiecte aruncate de protestatari.

Organizaţia Stop Mass Incarceration Network a organizat marşul, care s-a desfăşurat în mai multe oraşe din Statele Unite. Aproximativ 400 de persoane au participat la prima parte a manifestaţiei, care a început în Union Square la ora 14.00 (21.00, ora României) şi a continuat pe Broadway, către sediul poliţiei din Lower Manhattan.

Unii protestatari au părăsit grupul şi s-au îndreptat spre podul Brooklyn, unde au spart blocada poliţiei, au sărit un gard şi au pătruns pe carosabil, perturbând traficul rutier câteva ore.

Demonstraţia a avut loc în urma unei serii de incidente în urma cărora persoane afroamericane neînarmate au fost ucise de poliţişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici