Zeci de persoane au fost arestate în urma unor raiduri în Germania, suspectate că ar fi pus la cale o lovitură de stat

  • Douăzeci şi cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri în Germania, fiind suspectate că au complotat pentru răsturnarea guvernului.
  • Rapoartele germane susţin că grupul format din personalităţi de extremă dreapta şi din foşti militari plănuia să ia cu asalt clădirea parlamentului, Reichstag, şi să preia puterea.
  • Printre persoanele arestate în 11 state germane se numără doi presupuşi lideri, potrivit procurorilor federali.
27144 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane au fost arestate în urma unor raiduri în Germania, suspectate că ar fi pus la cale o lovitură de stat

Zeci de persoane au fost arestate în urma unor raiduri în Germania, suspectate că ar fi pus la cale o lovitură de stat

Printre complotişti s-ar număra membri ai mişcării extremiste Reichsbürger (Cetăţeni ai Reichului), care se află de mult timp în vizorul poliţiei germane din cauza atacurilor violente şi a teoriilor conspiraţioniste rasiste. De asemenea, aceştia refuză să recunoască statul german modern.
 
Se presupune că aproximativ 50 de bărbaţi şi femei ar fi făcut parte din acest grup, care ar fi complotat pentru a răsturna republica şi a o înlocui cu un nou stat, după modelul Germaniei din 1871, potrivit BBC.
 
Nu avem încă un nume pentru acest grup", a declarat o purtătoare de cuvânt a biroului procurorilor federali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici