Zeci de tancuri, lăsate nesupravegheate într-o pădure din Rusia

Zeci de tancuri de asalt au fost descoperite nesupravegheate într-o pădure din Munţii Ural, determinând armata să explice că este vorba despre o staţionare provizorie, a anunţat sâmbătă presa rusă.

130 afișări
Imaginea articolului Zeci de tancuri, lăsate nesupravegheate într-o pădure din Rusia

Zeci de tancuri, lăsate nesupravegheate într-o pădure din Rusia (iImagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Tancurile T-80, al căror număr este estimat între 100 şi 200, potrivit surselor, au fost reperate de un schior care se plimba prin pădurea situată la circa 100 de kilometri de Ekaterinburg. Intrigat să vadă că acestea par abandonate, el le-a filmat cu telefonul mobil şi a postat înregistrarea pe Internet, au anunţat sâmbătă mai multe ziare.

Potrivit locuitorilor intervievaţi de ziarul Tvoi Den, tancurile erau parcate acolo din noiembrie. "Ferestrele tancurilor sunt deschise şi cine vrea, poate să intre în interior", subliniază cotidianul, care precizează că nu a fost văzut niciun gardian.

Dar, potrivit comandantului militar din regiunea Volga-Ural, această situaţie nu are nimic anormal, tancurile fiind în curs de transfer.

"Vehiculele sunt în pădure de la jumătatea lui ianuarie. Acestea nu au fost abandonate", a declarat un purtător de cuvânt, Dmitri Burdakov, pentru Tvoi Den. Potrivit acestuia, tancurile vor fi transferate "până în martie" la o bază de întreţinere. Acesta a refuzat să ofere detalii suplimentare, invocând secretul militar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici