Zeci de turişti, blocaţi în telecabină în Pirinei timp de patru ore

Aproximativ 80 de turişti au rămas blocaţi în telecabină în Pirinei (sud-vestul Franţei), timp de patru ore, din cauza unei defecţiuni.

443 afișări
Imaginea articolului Zeci de turişti, blocaţi în telecabină în Pirinei timp de patru ore

Aproximativ 80 de turişti au rămas blocaţi în telecabină în Pirinei timp de patru ore

Şaptezeci şi trei de presoane, potrivit autorităţilor locale, au rămas suspendate la câţiva metri deasupra solului timp de peste patru ore din cauza defectării telecabinei care face legătura între Luchon şi staţiunea Superbagnères, în Pirinei.

Majoritatea au putut coborî în rapel cu ajutorul pompierilor şi poliţiştilor. Dar aproximativ 20 de persoane au fost preluate cu elicopterul.

Vremea bună a ajutat operaţiunile, care s-au desfăşurat fără incidente şi fără răniţi, în pofida disconfortului creat de o astfel de situaţie.

Persoanele preluate de cu elicopterul au fost duse direct în oraş, iar celelalte au coborât în rapel şi au ajuns la baza pistei la bordul unei maşini pentru tasat zăpada.

Primăria din Luchon i-a primit pe aceştia cu băuturi calde.

Operaţiunea de salvare a mobilizat peste 80 de persoane, a precizat subprefectul Vincent Roberti.

O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cauzele producerii defecţiunii şi pentru a se analiza condiţiile în care a fost asigurat controlul de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici