Zelenski îi îndeamnă pe liderii UE să dea dovadă de „mai multă unitate”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat liderilor UE de la Bruxelles prin intermediul unei legături video, afirmând că Europa trebuie să dea dovadă de „mai multă unitate", potrivit BBC.

1088 afișări
Imaginea articolului Zelenski îi îndeamnă pe liderii UE să dea dovadă de „mai multă unitate”

Zelenski îi îndeamnă pe liderii UE să dea dovadă de „mai multă unitate”

„Este timpul ca voi să nu fiţi separaţi, ci un întreg", a spus Zelenski, solicitând un nou set de sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv o interdicţie asupra petrolului rusesc.

Zelenski şi-a folosit propria ţară ca exemplu, spunând că, lucrând împreună, ucrainenii au ţinut în loc trupele ruseşti mai mult decât se aşteptau liderii mondiali.

Zelenski a mai spus că Europa trebuie să înceteze „certurile" interne privind sancţiunile, afirmând că acestea nu fac decât să ajute Rusia.

Luni şi marţi, liderii UE se întâlnesc la Bruxelles în cadrul unui summit extraordinar pentru a încerca să ajungă la un acord asupra unui al şaselea set de sancţiuni împotriva Rusiei, care implică o interdicţie asupra petrolului rusesc. Ungaria, care se bazează foarte mult pe importurile din Rusia, a declarat că nu va susţine acest plan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici