Zelenski salută circulaţia primei nave pe culoarul special de pe Marea Neagră

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat, miercuri seară, plecarea primei nave comerciale din Portul Odesa, pe un culoar special pe Marea Neagră, creat unilateral de Kiev în pofida ameninţărilor Rusiei, informează cotidianul Le Monde.

1176 afișări
Imaginea articolului Zelenski salută circulaţia primei nave pe culoarul special de pe Marea Neagră

Zelenski salută circulaţia primei nave pe culoarul special de pe Marea Neagră

"Ucraina a făcut un pas important spre restabilirea libertăţii de circulaţie pe Marea Neagră. Primul vas civil a traversat noul coridor umanitar al Ucrainei, plecând din Portul Odesa. Acum se îndreaptă spre Bosfor", a declarat Volodimir Zelenski, într-un mesaj postat pe platforma de microblogging X.

Rusia s-a retras, la jumătatea lunii iulie, din Acordul cu Ucraina, garantat de Naţiunile Unite şi de Turcia, privind exporturile de cereale pe Marea Neagră. Rusia a ameninţat că va ataca orice vas suspect care circulă spre sau dinspre porturile Ucrainei. Armata rusă a intensificat, în ultima lună, atacurile asupra infrastructurii portuare din Ucraina.

În pofida ameninţărilor ruse, Administraţia de la Kiev a anunţat crearea unui culoar maritim pentru continuarea exporturilor de cereale. Prima navă, port-containerul Joseph Schulte, a părăsit miercuri Portul Odesa. Conform site-ului de profil Marinetraffic.com, nava Joseph Schulte se află în prezent în largul României.

"Pot confirma că nava a părăsit apele teritoriale ucrainene", a transmis, miercuri seară, purtătorul de cuvânt al armatorului german BSM, citat de agenţia DPA şi de site-ul Tagesschau.de. Vasul german navighează sub pavilionul Hong Kong-ului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici