Ziarul maghiar Figyelő a publicat o listă cu 200 de "mercenari ai lui Soros"

Ziarul maghiar Figyelő a publicat o listă cu 200 de persoane bănuite de regimul primului-ministru Viktor Orban că ar colabora cu miliardarul George Soros, la doar câteva zile distanţă de la câştigarea alegerilor parlamentare de către partidul Fidesz.

2544 afișări
Imaginea articolului Ziarul maghiar Figyelő a publicat o listă cu 200 de "mercenari ai lui Soros"

Ziarul maghiar Figyelő a publicat o listă cu 200 de "mercenari ai lui Soros" (Sursa foto:The Budapest Beacon)

Denumiţi "mercenarii lui Soros", lista conţine numele unor jurnalişti de investigaţie, membri ai instituţiei de învăţământ superior Central European University (finanţată de George Soros), angajaţi ai Transparency International şi ai Amnesty International Hungary, foşti politicieni, economişti, precum şi avocaţi ai unor imigranţi. Mai include, de asemenea, şi persoane decedate, în 1995, respectiv în 2012.

Potrivit publicaţiei, aceste persoane sunt plătite de miliardarul filantrop George Soros pentru a "răsturna" guvernul lui Orban. 

În perioada următoare, Figyelő, cunoscută în Ungaria ca fiind drept o revistă pro-Fidesz - respectată în trecut, dar preluată de un aliat al lui Orban în decembrie 2016 - ar urma să extindă lista la 2.000 de nume.

Orban a fost reales în al patrulea mandat ca lider al Ungariei în alegerile parlamentare de duminică. Cu câteva săptămâni înainte de vot, el a spus unei mulţimi de zeci de mii de susţinători că, după alegeri, vor fi căutate "amendamente morale, politice şi legale" împotriva rivalilor.

Luna trecuta, Orban a declarat că Guvernul cunoaşte numele a aproximativ 2.000 de membri ai armatei mercenare "Soros", plătiţi pentru a "lucra să răstoarne guvernul".

"Ştim exact cine sunt aceşti oameni, ştim numele ... şi cum şi de ce se străduiesc să transforme Ungaria într-o ţară imigrantă", a spus Orban pe 30 martie la postul naţional de radio.

Începând cu 2015, atunci când relaţiile dintre cei doi (cândva apropiaţi) s-au deteriorat, Viktor Orban a folosit frecvent retorica anti-Soros pentru a-şi promova interesele de natură politică. De exemplu, în recent-încheiata campanie electorală, George Soros a fost principala temă de campanie, alături de problemele legate de imigraţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici