Ziua Naţională a Chinei şi Săptămâna de Aur

Ziua Naţională a Republicii Populare Chineze este sărbătorită anual la 1 octombrie pentru a comemora întemeierea Republicii Populare Chineze în 1949.

617 afișări
Imaginea articolului Ziua Naţională a Chinei şi Săptămâna de Aur

Mediafax Foto

O ceremonie de ridicare a drapelului a avut loc sâmbătă dimineaţa în Piaţa Tian'anmen din Beijing pentru a marca cea de-a 73-a aniversare de la întemeierea Republicii Populare Chineze. China este însă marcată de tristeţe după trei ani de pandemie, criză economică şi nivelul tot mai crescut de opresiune din partea regimului totalitar. 

Chinezii se pot bucura de o vacanţă de şapte zile de la 1 până la 7 octombrie, care este cunoscută drept Săptămâna de Aur. De obicei, se desfăşoară multe activităţi în toată ţara, în special la Beijing. Este un moment oportun pentru chinezi să călătorească în ţară şi în străinătate şi au o săptămână liberă la dispoziţie pentru a se reuni cu familiile lor.

Cresc preţurile biletelor, preţurile zborurilor şi a camerelor de hotel în timpul Săptămânii de Aur a Zilei Naţionale.

La 1 octombrie 1949 a fost inaugurată Republica Populară Chineză. O sărbătoare şi o ceremonie oficială a victoriei au avut loc în Piaţa Tian'anmen. Mao Zedong a ridicat în persoană primul drapel naţional comunist al Chinei în mijlocul a 300.000 de soldaţi. 

Guvernul sponsorizează, de asemenea, spectacole de artificii şi spectacole de lumini în oraş. Săptămâna de aur aduce profituri mari la magazine şi talciocuri.

În perioada aceasta, birourile guvernamentale şi ambasadele Chinei sunt închise. Companiile, fabricile şi restaurantele s-ar putea închide pentru cel puţin două zile.

De la întemeierea republicii populare până în 2019, China a organizat 14 mari parade militare de Ziua Naţională între anii 1949–1959 şi  în anii 1984, 1999,  2009 şi 2019. 

Ultima mare paradă a fost organizată în 2019, înainte de începutul pandemiei de coronavirus. Atunci, protestatarii din Hong Kong au marcat o „ zi naţională de doliu ”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici