VIDEO / Cine este Cìu şi de ce a rămas blocat în Istanbul? Vezi primul episod din povestea emoţionantă a unui român izolat printre turci

  • Sorin Cîrciu (Cìu) este director administrativ al Mediafax şi se află la Istanbul din luna februarie, împreună cu fiul său, Vlad.
  • Cìu respectă izolarea şi iese doar pentru cumpărături şi drumuri la spitalul oncologic, unde Vlad primeşte tratament de specialitate.
  • Într-un oraş în care trebuie să-şi folosească mult mâinile pentru a se face înţeles, Cìu a devenit un observator al felului în care istanbulezii rezistă pe timp de pandemie.
3275 afișări

Sorin Cîrciu, directorul administrativ al Mediafax, se află în Istanbul pentru un tratament oncologic de care are nevoie Vlad, fiul său. Acesta a fost diagnosticat cu neuroblastom gradul 4 şi hepatita C. Pentru ca băiatul să-şi poată continua tratamentul, cei doi nu se pot întoarce în ţară.

În condiţiile impuse de autorităţi, nu ar mai putea reveni în Turcia. Între vizitele la spitalul la care este internat fiul său, Cìu iese doar pentru cumpărăturile de strictă necesitate şi a devenit un observator mucalit al atmosferei din Istanbul pe timp de epidemie.

"Bună dimineaţa! Sau günaydın, cum se zice aici, în Istanbul.

Numele meu este Sorin, zis şi Ciu, şi în această dimineaţă am rămas fără pâine...

M-am echipat, mi-am pus mănuşile astea de protecţie. Unii ar zice că sunt de fiţă. Adevărul este că au fost singurele mănuşi pe care le-am găsit mărimea mea şi n-am găsit altă culoare.

Pentru aceia dintre voi care se gândesc, se-ntreabă ce caut eu aici la Istanbul, vreau să vă spun că aici în spatele meu se află spitalul la care este în curs de tratament băiatul meu cel mic, care a fost diagnosticat cu neuroblastom gradul 4 şi cu hepatita C şi, din păcate, suntem nevoiţi să stăm aici în Istanbul şi să-i aplicăm tratamentul, pentru a se vindeca.

În drumul spre pâine, m-am gândit să trec şi pe la piaţă. În lunile de când stau aici, am învăţat o turcă de mă dor mâinile. O să-mi iau nişte cartofi şi nişte ceapă. Am învăţat că ceapa la cuptor e foarte bună, aici.

Anunţul ăsta e aici de o săptămână jumate... Habar n-am, n-am reuşit să-l traduc nici cu Google Translate, nu ştiu decât că suntem 17 în blocul ăsta.

Preşul meu de la intrare... îmbibat în soluţie. Îmbibat în soluţie... Unii ar zice, ca să fiu mai american: "Ai dat cu Clorax!" N-am dat, bă, cu niciun Clorox. Am dat cu un fel de detartrant, care pute de nu mai ştiu de mine. Dar asta e!", a fost relatarea lui Sorin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici