Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

28 afișări

Comisia de la Veneţia îl critică pe preşedintele CCR, Valer Dorneanu, pentru o decizie a CCR prin care a fost interzisă publicarea opiniei separate ostentative sau cu tentă politică. Critica apare în "Raportul privind opiniile separate ale curţilor constituţionale", adoptat de Comisia de la Veneţia în sesiune plenară din 14-15 decembrie, publicat pe site-ul instituţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei, respectiv de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Le Figaro îl citează pe Iliescu care spune că partidul Social-Democrat (PSD) trece printr-o perioadă dificilă şi se confruntă cu "cea mai gravă criză politică". Totodată, fostul preşedinte Ion Iliescu a negat, pe blogul personal, declaraţiile pe care le-ar fi făcut pentru cotidianul francez Le Figaro, în timp ce Paul Gozighian, jurnalistul care a realizat interviul a declarat, aseară, la un post de televizune, că este foarte posibil ca fostul preşedinte să nu îşi amintească faptul că a dat acest interviu.

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri în Cabinetul Tudose, Ilan Laufer, propus şi refuzat de Klaus Iohannis pentru portofoliul Dezvoltării, a fost numit, ieri, în funcţia de consilier onorific în Guvernul Dăncilă, funcţie neremunerată, potrivit unor surse oficiale.

Unul dintre părinţi să aibă liber de la muncă, atunci când şcolile sunt închise din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Ests un proiect de lege pe care il va iniţia, a anunţat ieri deputatul ALDE Marian Cucşa. Acesta susţine că iniţiativa ar putea fi o soluţie pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii.

Britanicii vor să rămână în UE. Majoritatea cetăţenilor Marii Britanii vor organizarea unui nou referendum şi sunt favorabili rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, arată un sondaj de opinie comandat de postul tv Sky News. Conform sondajului, 53% dintre cetăţenii britanici vor organizarea unui nou referendum, iar 36% se opun iniţiativei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici