Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

141 afișări

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa CSAT, de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, după ce reuniunea din 11 decembrie a fost suspendată de şeful statului. Sedinţa a fost suspendată la solicitarea membrilor Consiliului, deoarece ordinea de zi au inclus subiecte care au dus la discuţii de peste trei ore.

Vot în Senat pe Ordonanţă 92, care modificăle legile justiţiei. În şedinţa Comisiei parlamentare speciale a fost abrogat articolul prin care magistraţii trebuie să se abţină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare la adresa celorlalte puteri ale statului. Senatul este for decizional pe proiectul de lege.

Legea pensiilor va fi votată, azi, în Camera Deputaţilor. Deputaţii au admis, în plenul de ieri un amendament al UDMR, iniţial respins de Comisia de muncă, care prevede că cei care suferă de handicap grav se pot pensiona la realizarea unei treimi a stagiului complet de cotizare.

Curtea Constituţională va discuta, azi, pe sesizarea făcută de premierul Viorica Dăncilă privind conflictului juridic între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis. În şedinţa CCR părţile implicate în conflict vor susţine punctele de vedere.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat, ieri, mai multe schimbări în ceea ce priveşte Pilonul II de pensii. Schimbări vor intra în vigoare de la începutul anului viitor, iar una spune că o persoană se poate retrage pe bază de cerere individuală, dar nu mai devreme de cinci ani de participare la respectivul fond achitând un comision de retragere de 2% din aceste active.

Preşedintele american Donald Trump a ordonat Departamentului Apărării de la Washington să creeze un comandament comun pentru operaţiuni speciale, a declaratvicepreşedintele Mike Pence. Trump a prezentat, în luna iunie, un plan de înfiinţare a unei Forţe militare spaţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici