Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

122 afișări

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat aseară decretele prin care au fost revocaţi din funcţie miniştrii demisionari Paul Stănescu şi Lucian Şova, fără însă a-i numi în Guvern pe înlocuitorii propuşi de PSD, respectiv Lia Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi Mircea Drăghici la Transporturi.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, s-a arătat surprinsă de cererea de reexaminare pe modificările aduse Legii Educaţiei trimisă de preşedinte. Aceasta a spus că are o relaţie de comunicare cu consilierul de stat care a anunţat retrimiterea legii şi că lucrurile puteau fi discutate şi nu a exclus o viitoare discuţie pe această team cu preşedintele.

Zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea este sub cod galben de vânt puternic până la ora 14.00. Meteoologii avertizează că se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 65-80 de kilometri pe oră.

Opt dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au închis în prima zi de tranzacţionare a acestui an, în creştere faţă de luni, ultima zi a anului trecut. BET, principalul indice care include cele mai tranzacţionate 15 companii, a crescut cu 1,18%, la 7.471,10 puncte.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite au votat un pachet de legi pentru a pune capăt blocajului din administraţiei americane, fără a asigura finanţarea zidului de la graniţa cu Mexic, potrivit agenţiei Dpa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici