Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

126 afișări

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii are pe ordinea de zi a şedinţei de azi propunerea de prelungire a delegării Ancăi Jurma în funcţia de procuror-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că numirea Adinei Florea la DNA, propusă a doua oară de Tudorel Toader, este încă în analiză.

Ministrul Finanţelor a anunţat, aseară, că îl va invita pe guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, la o discuţie privind băncile. Eugen Teodorovici a explicat că, în ultimele zile, a auzit că sunt presiuni agresive din partea BNR către bănci, pentru a se nu se scădea ROBOR-ul.

Două persoane au murit şi alte două au fost rănite, în această dimineaţă, după ce s-au ciocnit cu maşinile, înainte de intrarea în localitatea Răcăciuni, judeţul Bacău. Şoferul uneia dintre maşini ar fi adormit la volan.

Lungmetrajul "Green Book", de Peter Farrelly, a fost marele câştigător al galei Globurilor de Aur 2019, cu trei premii, fiind secondat în top de drama în alb-negru "Roma", de Alfonso Cuaron, şi filmul muzical "Bohemian Rhapsody", cu câte două trofee. Rami Malek a primit trofeul pentru cel mai bun actor într-un rol principal într-o dramă, după ce l-a interpretat pe legendarul Freddie Mercury.

Christian Zerpa, judecător al Curţii Supreme de Justiţie din Venezuela, a fugit în Statele Unite în semn de protest faţă de al doilea mandat obţinut de preşedintele Nicolas Maduro, acuzându-l pe acesta că obstrucţionează justiţia. Reprezentanţii Curţii Supreme de Justiţie au transmis că Zerpa a fugit din Venezuela din cauza unor acuzaţii de abuz sexual.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici