Video ŞTIRILE OREI 12.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 12.00

383 afișări

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în judeţul Teleorman. Probele de laborator au fost prelevate de la trei porci morţi dintr-o gospodărie din satul Beiu, în apropiere de reşedinţa judeţului şi analizate de. Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti care a confirmat cazul.

Transportul public de persoane între Bucureşti şi localităţile din Ilfov va fi suspendat, începând cu data de 31 octombrie, a anunţat Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). Reprezentanţii Confederaţiei susţin că au luat această decizie, „din cauza faptului că nu mai există nicio autoritate care să reglementeze această piaţă”.

Comisiile pentru cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului îi audiază astazi pe candidaţii pentru funcţia de membru titular în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru un mandat de 6 ani. Preşedintele Klaus Iohannis a propus ca fostul deputat PNL Cristina Pocora să ocupe funcţia de membru titular CNA, în timp ce Guvernul a propus un director din Ministerul Fondurilor Europene.

Indicele de îmbătrânire demografică a crescut de la 109,2, la 1 iulie 2017, la 112,1 persoane vârstnice la 100 persoane tinere, la 1 iulie 2018. Şi populaţia după domiciliu a scăzut uşor, fiind de 22,178 milioane de persoane, cu 0,1% mai mică faţă de 1 iulie 2017.

Aeronava companiei Lion Air, care s-a prăbuşit în ocean la scurt timp după decolarea de la Jakarta, a avut o problemă tehnică în cursul zborului precedent, care însă a fost rezolvată în conformitate cu procedurile, a declarat directorul general al firmei, relatează agenţia Reuters. Cel puţin 188 de persoane se aflau la bordul avionului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici