Video ŞTIRILE OREI 12.00

MEDIAFAX vă prezintă principalele ştiri ale orei 12.00.

251 afișări

Preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea, a declarat înaintea tragerii la sorţi a noilor completuri de 5 judecători, că a început un asalt şi asupra completurilor de 3 judecători. La Înalta Curte a avut loc a treia tragere la sorţi a completurilor de 5 pentru anul 2018.

CCR a amânat pronunţarea pe sesizarea Camerei Deputaţilor cu privire la existenţa unui conflict între Parlament şi Ministerul Public. Sesizarea prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat CCR în legătură cu OUG 96 care modifică acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii. Preşedintele spune că Parlamentul a eliminat unele articole, iar alte nu au legătură cu observaţiile sale din cererea de reexaminare.

Opt elevi de la Liceul Tehnologic Special nr. 1 Oradea, implicaţi într-o bătaie în şcoală, au fost sancţionaţi cu scăderea notei la purtare. Inspectoratul Şcolar Bihor anunţă că vor fi luate măsuri şi faţă de trei cadre didactice şi un pedagog.

Cel puţin patru persoane au murit şi alte peste 40 au fost rănite după ce un tren de mare viteză s-a ciocnit cu o locomotivă într-o gară din capitala Turciei. Echipele de salvare se află la faţa locului şi continuă căutările pentru posibile victime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici