IEŞI PE PLUS. Despre antreprenoriat şi educaţie financiară cu Sergiu Neguţ, antreprenor, investitor şi profesor

  • Cum economisim smart şi cum „dăm” valoarea banilor strânşi?
  • Ce trebuie să ştie persoanele care vor să aleagă antreprenoriatul?
  • Educaţia financiară, pe toate drumurile, dar greu de aplicat. Ce cărţi alegem pentru a fi „buni” cu banii noştri?
1531 afişări
Imaginea articolului IEŞI PE PLUS. Despre antreprenoriat şi educaţie financiară cu Sergiu Neguţ, antreprenor, investitor şi profesor

IEŞI PE PLUS. LIVE, ora 12:00. Despre antreprenoriat şi educaţie financiară cu Sergiu Neguţ, antreprenor, investitor şi profesor

„Ieşi pe plus”, o nouă emisiune realizată de către Mediafax în parteneriat cu CEC Bank, îl are ca invitat joi, 13 mai, pe Sergiu Neguţ, antreprenor, investitor şi profesor, care va împărtăşi din experienţele sale, dat fiind „pălăriile” pe care le are. 
 
Ştim, vrem să economisim şi să investim, dacă se poate. Dar cum facem asta? Ce este cel mai indicat să alegem? Criptomonede, acţiuni, depozite bancare? Care este primul pas pe care trebuie să îl facem?  
 
Primul pas este să faci ceva. Adica să nu ţii banii la saltea, în starea lor cea mai inertă cu putinţă, în care singurul lucru care ne ajută este dobânda negativă sau echivalentul dobânzii negative prin comision din hai să zicem „saltelele” astea moderne, care sunt depozitele în bănci. Cred ca acesta este un prim pas şi după aceea, ce trebuie să îţi propui este să ai o strategie. Adică să vrei să faci ceva din punctul acesta de vedere. Mie mi se pare că depinde foarte mult de cine eşti şi pe ce perioadă vrei să exploatezi resursele pe care le ai”, spune Sergiu Neguţ. 
 
 

Cum (să) faci pasul spre antreprenoriat dacă eşti complet novice?

 
Nu există cel mai bun domeniu. Cel mai bun domeniu este acela la care te pricepi. Adică este bine să înţelegi, ideal să înţelegi pe banii altuia domeniul înainte să te bagi cu capul înainte, pe banii tăi. Sunt foarte multe businessuri făcute dintr-o pasiune a omului pentru domeniul respectiv, este un lucru foarte frumos, dar trebuie să apuci să te pricepi la domeniu înainte să pierzi banii tăi şi pe ai prietenilor tăi”, recomandă invitatul. 
 
 
Ce trebuie să ştim despre antreprenoriat şi cum să alegem domeniul? Ce lecturi sunt bune pentru educaţie financiară şi cum aplicăm ce citim? Cât de sofisticată este munca din România şi ce domeniu merge mai bine? 
 
Invitatul ediţiei de joi, 13 mai, Sergiu Neguţ, vine cu răspunsuri, oferind totodată, sfaturi pentru tinerii antreprenori.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici