A început în Elveţia procesul "bancherilor lui Putin"

Fostul şef al unităţii elveţiene a Gazprombank şi trei colegi vor fi judecaţi la Zurich, fiind acuzaţi că nu au tras un semnal de alarmă cu privire la tranzacţiile financiare efectuate de un apropiat al lui Vladimir Putin.

2907 afișări
Imaginea articolului A început în Elveţia procesul "bancherilor lui Putin"

A început în Elveţia procesul "bacherilor lui Putin"

Şeful Gazprombank Schweiz AG, doi directori de rang înalt din cadrul băncii şi un manager de relaţii cu clienţii au neglijat să efectueze o diligenţă adecvată între 2014 şi 2016 cu privire la finanţele şi legăturile lui Serghei Roldugin, potrivit rechizitoriului procurorului din Zurich. Roldugin este un "prieten apropiat" al preşedintelui rus şi naşul fiicei lui Putin, iar bancherii ar fi trebuit să examineze dacă acesta era adevăratul beneficiar real al conturilor Gazprombank aparţinând unor companii fantomă din Panama şi Cipru, au declarat procurorii, scrie Bloomberg.

Cei patru, dintre care trei sunt ruşi şi unul elveţian, "au continuat relaţia de afaceri, deşi ei înşişi aveau îndoieli serioase cu privire la corectitudinea informaţiilor despre beneficiarul real", potrivit procurorilor. Aceştia cer o pedeapsă de şapte luni cu suspendare şi doi ani de probaţiune pentru bărbaţii, care nu pot fi identificaţi în conformitate cu legislaţia elveţiană.

Trezoreria americană l-a numit pe Roldugin "custode al averii offshore a preşedintelui Putin".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici