ANI a descoperit incompatibilitate sau conflict de interese administrativ, în cazul a şapte aleşi din ţară

  • Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese administrativ în cazul a şapte viceprimari sau consilieri locali, se arată într-un comunicat transmis MEDIAFAX de către ANI.
2210 afișări
Imaginea articolului ANI a descoperit incompatibilitate sau conflict de interese administrativ, în cazul a şapte aleşi din ţară

ANI a descoperit incompatibilitate sau conflict de interese administrativ, în cazul a şapte aleşi din ţară

Aleşi dar cu probleme de incompatibilitate. Asta este situaţia mai multor politicieni din ţară. 

  • Albu Liviu Alexandru, viceprimar al comunei Lipovu, judeţul Dolj - incompatibilitate - începând cu data de 23 iunie 2016 exercită simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică – titular întreprindere individuală.

 

  • Ciauş Titus, viceprimar al comunei Verneşti, judeţul Buzău - conflict de interese administrativ - în calitate de viceprimar, a emis şi semnat la data de 11 septembrie 2017 o dispoziţie prin care a fost numit coordonator activităţi proiect în cadrul proiectului „Procomunitate-măsuri integrate pentru incluziunea socială a comunităţii rome din Candeşti" finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, încălcând astfel dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

 

  • Lucian Constantin, viceprimar al vomunei Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa - incompatibilitate - în perioada 1 mai – 31 iulie 2019, simultan cu exercitarea mandatului de viceprimar, a desfăşurat activităţi remunerate în cadrul unei societăţi comerciale, în baza unui contract civil.

 

  • Baia Adrian Claudiu, viceprimar al comunei Cenei, judeţul Timiş - incompatibilitate - în perioada mandatului 2016 - 2020 a exercitat simultan cu funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată.

 

  • Andreiţă Florentin, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Mateeşti, judeţul Vâlcea - incompatibilitate - în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), societatea comercială în cadrul căreia deţine calitatea de unic asociat şi funcţia de administrator a încheiat 11 contracte comerciale de furnizare produse în valoare totală de 7.583,50 lei cu Primăria Mateeşti şi cu o societate comercială al cărei unic asociat este comuna Mateeşti.

 

  • Deaconu Vergilia, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Ţiţeşti, judeţul Argeş - conflict de interese administrativ - la data de 25 iulie 2019, în exercitarea mandatului de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea deplasării ansamblului cultural al comunei la un eveniment desfăşurat în străinătate şi a alocat din bugetul local o sumă de bani necesară deplasării.

 

  • Zisu Romulus, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Comana, judeţul Constanţa - conflict de interese administrativ - la data de 30 ianuarie 2018, în exercitarea mandatului de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local Comana în urma căreia a fost încheiat contractul de comodat privind darea în folosinţă gratuită a spaţiului cu destinaţie de dispensar medical uman al comunei Comana către CMI Zisu Romulus, contract încheiat între Consiliul Local, reprezentat prin primar, în calitate de comodant şi Zisu Romulus, medic titular al Cabinetului medical individual cu personalitate juridică, în calitate de comodatar.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Lucian Constantin nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se arată în comunicatul ANI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici