Cluj: Khaled Matar, suspectat de legături cu Al Qaeda, va executa şase ani de închisoare

Khaled Matar, cetăţean român de naţionalitate palestiniană, despre care presa din România a relatat că ar avea legături cu Al Qaeda, va sta şase ani la închisoare, după ce Curtea de Apel Cluj i-a respins, marţi, apelul împotriva sentinţei Tribunalului Cluj.

6 afișări
Imaginea articolului Cluj: Khaled Matar, suspectat de legături cu Al Qaeda, va executa şase ani de închisoare

Cluj: Khaled Matar, suspectat de legături cu Al Qaeda, va executa şase ani de închisoare

Claudia Ilieş, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, a declarat, marţi, că judecătorii Curţii au menţinut sentinţa dată de Tribunalul Cluj în 2002, prin care Khaled Matar a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă, fiind emis un mandat de arestare în lipsă.

Conform sursei citate, sentinţa de marţi poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la comunicare.

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au finalizat, în urmă cu o săptămână, dosarul în care este judecat Khaled Matar, cetăţean român de naţionalitate palestiniană, despre care presa din România a relatat că ar avea legături cu Al Qaeda, iar astăzi a fost pronunţată soluţia în acest caz.

Khaled Matar a cerut atunci achitarea, susţinând în faţa judecătorilor că este nevinovat. El a dat vina pe fosta sa soţie, Gisela Prak, despre care a spus că "este procesomană".

În 6 octombrie, Khaled Matar a venit în faţa judecătorilor Curţii de Apel Cluj, în procesul în care este judecat pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că, în perioada octombrie - decembrie 1997, ar fi pretins şi primit de la 38 de persoane suma de 3.800 de dolari, lăsând să se înţeleagă că are influenţă la Ambasada SUA pentru a obţine vize. Khaled Matar a spus atunci că nu a ştiut că a fost condamnat în România şi că dacă ar fi ştiut ar fi venit să se apere.

Khaled a susţinut atunci că a locuit în România din 1980 până în 1999.

"În 2001, eram în Statele Unite şi am aflat din presa din România că sunt mâna dreaptă a lui Bin Laden. Dacă aş avea legături cu Bin Laden, americanii nu m-ar fi lăsat să plec. Am fost foarte speriat când am citit că sunt terorist, pentru că în America terorist înseamnă moarte. M-am ascuns de frică să nu fiu arestat de FBI. Şeful SRI a spus despre mine că am vrut să înfiinţez în România un club de avioane unde să se antreneze studenţii musulmani. Cât timp am stat în SUA am avut o viaţă foarte retrasă", declara atunci Khaled Matar.

Avocatul lui Khaled Matar a cerut întreruperea executării pedepsei din motive medicale, dar judecătorii au respins această cerere.

Curtea de Apel Cluj a admis cererea ca în acest dosar să fie audiată şi fosta soţie a lui Kaled Matar, co-inculpată pentru trafic de influenţă.

Khaled Matar a fost condamnat de Tribunalul Cluj la şase ani de închisoare în 2002, pentru trafic de influenţă, fiind emis un mandat de arestare în lipsă. El nu a executat însă pedeapsa, fiind plecat din ţară. Khaled Matar a fost arestat în 1 septembrie 2007 pe Aeroportul Otopeni, fiind trimis în Penitenciarul Rahova şi ulterior transferat în Penitenciarul Gherla.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici