Cocaină livrată prin „call center” în Roma. Reţeaua a fost destructurată de Garda Financiară

  • Organizaţia vindea între 30 şi 50 de doze săptămânal
  • Din vânzarea drogului obţineau venituri medii de 15.000 de euro pe săptămână
  • Membrii reţelei sunt 7 tineri a căror vârstă nu depăşeşte 22 de ani
610 afișări
Imaginea articolului Cocaină livrată prin „call center” în Roma. Reţeaua a fost destructurată de Garda Financiară

Sursa foto: profimedia

Un adevărat call center, activ în fiecare zi între orele 14.00 şi 02.00 noaptea, gruparea infracţională prelua comenzi telefonice cu intenţia de a vinde cocaină. Distribuirea drogului se realiza în toată Roma prin livratori recrutaţi din rândurile clienţilor aflaţi în dificultăţi financiare.

Operaţiunea a fost denumită „Call center-ul San Basilio” şi iniţiată de agenţii Gărzii Financiare din Comandamentul Provincial al Romei. Membrii reţelei traficante de narcotice sunt 7 tineri, iar cei mai mari dintre ei sunt în vârstă de 22 de ani, relatează Rai News.

Gruparea a conceput un mecanism extrem de eficient, atât pentru a facilita cererea, cât şi pentru a reduce timpul, degustările, dar în acelaşi timp şi pentru a minimaliza riscurile. Săptămânal vindeau între 30 şi 50 de doze, uneori ajungeau şi la 80 de doze. Rulajul le permitea să obţină venituri garantate săptămânale de aproximativ 15.000 de euro.

Membrii grupării foloseau un limbaj codificat atunci când îşi trimiteau mesaje. „Un prieten” indica o doză iar „o mână” însemna 5 grame. Pentru a reduce riscurile, curierul livra câteva doze apoi se întorcea la sediu pentru a face plinul iar apoi onora alte comenzi. Odată cu închiderea majorităţii afacerilor din cauza pandemiei de coronavirus, izolarea la domiciliu a devenit uzuală în capitala Italiei.

Reţeaua a continuat să funcţioneze în ciuda restricţiilor, comenzile clienţilor fideli fiind onorate. Membrii „Call Center-ului” şi-au înştiinţat clienţii printr-un mesaj promoţional: „Salut, sunt Lele din San Basilio, am fost nevoiţi să închidem din cauza pandemiei, dar cu toate acestea vom reveni de mâine cu un program de la 14.00 la 02.00 noaptea. Vom fi din nou activi pentru prieteni, disponibili să ajungem acolo unde sunteţi. Am revenit, suntem din nou în top. Vă îmbrăţişez, Lele.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici