Etichete imprimate cu imaginea lui Hitler, confiscate de justiţia italiană

Parchetul din Bolzano (nordul Italiei) a dispus, miercuri, confiscarea unor etichete pentru sticle de vin, pe care erau imprimate imagini cu Hitler şi alţi conducători nazişti, comercializate de o firmă viticolă cu sediul aproape de graniţa cu Austria, a declarat un oficial al firmei, citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Etichete imprimate cu imaginea lui Hitler, confiscate de justiţia italiană

Etichete imprimate cu imaginea lui Hitler, confiscate de justiţia italiană

Cele 20 de etichete din seria denumită "Der Fuehrer" (Fuehrerul), îl reprezentau pe Hitler salutând în stil nazist şi pe generalii săi, printre care Hermann Goering (şeful suprem al economiei de război a Reich-ului), Heinrich Himmler (directorul Gestapo) şi Rudolf Hess (ales de Hitler ca succesor al său).

Etichetele, colorate sau în alb-negru, purtau inscripţia "Ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer" ("Un popor, un imperiu, un Fuehrer") sau celebrul slogan "Sieg heil", scandat de Hitler în timpul discursurilor sale în faţa mulţimii.

Infracţiunea de care este acuzată întreprinderea, de către parchetul din Bolzano, este "apologia crimelor împotriva umanităţii", a precizat reprezentantul firmei viticole Lunardelli.

Firma Lunardelli susţine că a vândut "circa 20.000 de sticle cu imaginea lui Hitler" pe an, şi tot atâtea reprezentându-l pe Mussolini, care nu au fost totuşi confiscate de poliţie.

Aceste sticle fac parte dintr-o serie comercializată încă din 1995 de întreprinderea familială, denumită "colecţia istorică," şi care cuprinde sticle cu imaginile lui Churchill, Gramsci, Hitler, Marx, Napoleon, Mussolini sau Che Guevara.

Poliţia a confiscat numai etichetele, nu şi sticlele de vin ale companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici