Iohannis, câştig de cauză la CCR, pe sesizarea privind învăţământul online. SURSE

  • Surse: Judecătorii i-au dat câştig de cauză preşedintelui Klaus Iohannis privind sesizarea pe Legea Educaţiei
  • Preşedintele a considerat că Legea e neconstituţională, fiindcă a trecut fără dezbatere de forul legislativ
  • Mai multe voci au criticat decizia preşedintelui
6605 afișări
Imaginea articolului Iohannis, câştig de cauză la CCR, pe sesizarea privind învăţământul online. SURSE

Iohannis, câştig de cauză la CCR, pe sesizarea privind învăţământul online. SURSE

 

Judecătorii i-au dat câştig de cauză preşedintelui Klaus Iohannis privind sesizarea pe Legea Educaţiei, vizând desfăşurarea învăţământului online, au declarat surse CCR, pentru MEDIAFAX.

Klaus Iohannis a sesizat la CCR neconstituţionalitatea Legii pentru completarea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011. El a susţinut că Legea este neconstituţională deoarece a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot.

Legea a fost adoptată decizional de Senat pe 15 aprilie, după ce a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot. În sesizarea de neconstituţionalitate depusă la CCR, preşedintele Klaus Iohannis susţine că proiectul de lege a fost modificat în Senat, fără ca deputaţii să analizeze aspecte importante, precum modul de desfăşurare a activităţii educaţionale sau organizarea examenelor de admitere pentru anul universitar 2020-2021, ceea ce contravine Constituţiei.

Mai multe voci, printre are fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, au criticat decizia preşedintelui, spunând că Guvernul nu a venit cu o alternativă privind desfăşurarea cursurilor online, iar aceast proces va împiedica parcursul educaţional.

Judecătorii i-au dat câştig de cauză preşedintelui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici