O persoană a pretins zeci de mii de euro pentru a interveni la judecătorii Curţii de Apel Bucureşti

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 martie, a doi inculpaţi, pentru comiterea unor infracţiuni de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

109 afișări
Imaginea articolului O persoană a pretins zeci de mii de euro pentru a interveni la judecătorii Curţii de Apel Bucureşti

O persoană a pretins zeci de mii de euro pentru a interveni la judecătorii Curţii de Apel Bucureşti

Potrivit anchetatorilor „în perioada 09 – 28.02.2024, unul dintre inculpaţi, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, sume de bani cuprinse între 7.000 – 30.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor judecători din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi că-i va determina pe aceştia să dispună faţă de martor o pedeapsă neprivativă de libertate (condamnare cu suspendare)”.

După mai multe „negocieri”, s-ar fi stabilit ca „martorul să-i dea inculpatului sumele de 7.000 euro pentru sine şi 20.000 euro pentru alţii, din care acesta ar fi şi primit 1.000 euro de la rudă a martorului, restul banilor urmând a fi remişi la o dată ulterioară”.

Pe 9 martie „inculpatul ar fi primit de la aceeaşi rudă a martorului suma totală de 26.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au mai arătat anchetatorii.

Anterior, a mai fost reţinută o persoană, avocat în cadrul Baroului Ialomiţa, care „în data de 11.02.2023, ar fi fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupţie când ar fi primit de la aceeaşi rudă a martorului suma totală de 17.000 euro (7.000 euro pentru sine şi 10.000 euro pentru alţii). De această dată, banii respectivi ar fi fost remişi avocatului pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi că-i va determina pe aceştia să dispună cercetarea martorului în stare de libertate”, au mai transmis anchetatorii.

Duminică, inculpaţii urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici