Olt: Contracte de ucenicie fictive pentru fonduri de la stat. Percheziţii în zeci de locuinţe

Poliţiştii din Olt fac miercuri 47 de percheziţii la sediile unor firme şi persoane fizice din judeţul Olt, într-un dosar cu un prejudiciu de 2 milioane de lei. Un administrator a înregistrat contracte de ucenicie fictive pentru a obţine fonduri de la stat.

298 afișări
Imaginea articolului Olt: Contracte de ucenicie fictive pentru fonduri de la stat. Percheziţii în zeci de locuinţe

Olt: Contracte de ucenicie fictive pentru fonduri de la stat. Percheziţii în zeci de locuinţe

Astfel, au loc două percheziţii la sediile unor firme şi 45 la locuinţele unor persoane fizice din judeţul Olt, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, obţinere ilegală de fonduri, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 - 2022, administratorul unei firme din comuna Găneasa ar fi înregistrat în documentele de evidenţă contabilă ale societăţii contracte de ucenicie fictive, cu scopul de a obţine, în mod ilegal, fonduri de la bugetul de stat, fiind astfel cauzat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de lei.

Percheziţiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici