Ovidiu Muşetescu, din nou la DNA

Fostul ministru al privatizării şi preşedinte al AVAS Ovidiu Muşetescu a declarat, vineri, că a fost la DNA pentru a vedea documente din dosarul privatizării Alro Slatina, după ce un comisar l-a sunat, în urmă cu o zi, pentru a stabili o audiere preliminară, săptămâna viitoare, în această cauză.

6 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Muşetescu, din nou la DNA

Ovidiu Muşetescu, din nou la DNA

"Am răspuns, ieri (joi - n.r.), la un apel telefonic cu un domn comisar, în vederea stabilirii unei date pentru săptămâna viitoare, pentru o audiere preliminară în cazul privatizării Alro. Şi atunci, am socotit necesar şi am solicitat să consult şi eu documentele care s-au depus aici (în dosarul de la Direcţia Naţională Anticorupţie - n.r.), a declarat Ovidiu Muşetescu la ieşirea din sediul Direcţiei.

Muşetescu, care în perioada privatizării Alro Slatina era preşedinte al APAPS (actualul AVAS), a precizat că nu ştie succesiunea evenimentelor, dar îşi aduce aminte că a fost o tranzacţie foarte dificilă.

"Am venit  în «Alro» ca să mă uit peste documente, dar se ştie că sunt acte şi fapte care îndată împlinesc şapte ani. Nu mai ţin minte succesiunea evenimentelor, dar îmi aduc aminte că a fost o tranzacţie foarte dificilă, dar şi singura pentru care am primit la acea vreme felicitări din partea Băncii Mondiale", a mai spus Muşetescu. 

Ovidiu Muşetescu a adăugat că luni va fi stabilită data exactă a audierii sale la DNA. Totodată, Muşetescu a spus că în această cauză au fost chemaţi pentru declaraţii şi foşti secretari de stat şi directori care au făcut parte din comisiile de expertiză şi de privatizare în cazul Alro Slatina.

"Oamenii (care au formulat plângeri în acest dosar - n.r.) vor lămuriri, toate lumea reclamă, procurorii trebuie să verifice. Nu ştiu exact ce se reclamă, dar am văzut o serie de documente pentru a mă afla în temă şi pentru a fi la obiect, săptămâna viitoare, la audiere. Vom stabili, luni, data exactă a audierii, probabil pentru miercuri, joi. Am înţeles că sunt chemaţi şi colegi de-ai mei, foşti secretari de stat şi directori. Aceştia sunt cei implicaţi în comisia de privatizare şi în comisiile de expertiză, fiecare având responsabilităţile proprii. Astăzi am revăzut dosarul de privatizare al societăţii Alro", a adăugat Muşetescu.

Întrebat dacă îşi angajează un apărător pentru acest caz, Ovidiu Muşetescu a răspuns că, după părerea lui, nu este necesară prezenţa unui avocat pentru audiere.

El a mai arătat că a fost, vineri, la biblioteca DNA, unde a revăzut mai multe documente şi acte din dosarul privatizării Alro Slatina.

Ovidiu Muşetescu s-a prezentat, vineri, pentru a doua oară în această săptămână, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Marţi, Ovidiu Muşetescu spunea jurnaliştilor că a venit în faţa procurorilor anticorupţie pentru a oferi "lămuriri cu privire la o cauză mai veche, care are legătură cu societatea Nitramonia".

Muşetescu susţinea că nu are calitate de învinuit în vreo cauză pe care o instrumentează procurorii anticorupţie, dar că a venit la DNA la cererea unui procuror, care îl "convocase" telefonic.

"Am fost convocat de un domn' procuror de aici. E un caz cu Nitramonia care e de mult timp în cercetări. Am făcut acolo câteva precizări numai că a trebuit să citesc foarte multă documentaţie pentru că este o chestiune veche de cinci ani".

Întrebat dacă în acest dosar s-a început urmărirea penală pe numele vreunei persoane, Muşetescu spunea că nu ştie şi că nu l-a întrebat pe procurorul de caz cu privire la această chestiune.

"Cred că e o plângere de la sindicate şi problematica e cea din post-privatizare, aspect de care eu mă ocupam foarte puţin Nitramonia s-a vândut în lichidare, deci, până la urmă, privatizarea a eşuat. Noi am acordat o şansă, dar se pare că nu a mers", susţinea fostul preşedinte al AVAS.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au declanşat, în 15 decembrie 2006, umărirea penală în dosarul privind legalitatea contractului de privatizare a combinatului producător de aluminiu Alro Slatina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici