Poliţistul Tuiu are un „ochi” în plus care-l ajută în misiuni

  • Ministerul Afacerilor Interne cumpără 12.000 de camere de corp pentru poliţiştii din stradă
  • La Craiova, doar poliţiştii locali au acum în dotare camere de filmat
  • Imaginile înregistrate de cameră vor fi folosite ca probe, inclusiv în instanţă
706 afișări

Dumitru Tuiu este unul dintre poliţiştii locali din Craiova. A îmbrăcat uniforma cu mai bine de 25 de ani în urmă, dar se poate lăuda cu un echipament ca cel al poliţiştilor americani. Are o cameră de corp fără de care nu iese din unitate. Dumitru spune că “ochiul din piept” îi e de mare ajutor şi-l activează atunci când crede că e necesar.

12 mii de body-camere vor ajunge la poliţiştii de pe străzi, spune ministrul Internelor, Marcel Vela.

O astfel de cameră îi va scuti pe poliţişti de explicaţii atunci când au de-a face cu persoane recalcitrante, cum s-a întâmplat în Gorj când poliţiştii au fost înjuraţi şi ameninţaţi cu bătaia de doi interlopi. Dar şi tu poţi folosi ca probe imaginile, dacă ţi se întâmplă să fii bătut de poliţişti, aşa cum au păţit-o mai mulţi romi din Giurgiu, în luna aprilie.

Dumitru Tuiu, poliţist local: E foarte utilă. Colegii de la circulaţie au avut multe probleme. I-au lovit taximetriştii, i-au luat pe maşină... În momentul când e... totul e filmat.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: Body-camera unui poliţist, într-un final, va responsabiliza şi poliţiştul, şi cetăţeanul, astfel încât să nu mai existe dubii, discuţii, analize, dezbateri televizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici