Primar al Iaşiului care a folosit poliţiştii locali pentru a o urmări pe fosta amanta a fost condamnat la 5 ani şi două luni

  • Fostul primar al Iaşiului a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Iaşi, în primă instanţă
  • Nichita a fost acuzat de DNA că s-a folosit de poliţia locală pentru a-şi urmări amanta prin oraş
  • Şi Liviu Hliboceanu, şef al Poliţiei Locale la momentul faptelor a primit 4 ani şi 5 luni
3695 afișări
Imaginea articolului Primar al Iaşiului care a folosit poliţiştii locali pentru a o urmări pe fosta amanta a fost condamnat la 5 ani şi două luni

Primarul care a folosit poliţiştii locali pentru a o urmări pe fosta amanta a fost condamnat la 5 ani şi două luni

La mai puţin de două luni de când a fost condamnat definitiv şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi, Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşului primeşte o a doua condamnare, de această dată în primă instanţă. Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis marţi condamnarea lui Nichita la 5 ani şi două luni. Nichita a fost acuzat de procurorii DNA de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu erau destinate publicităţii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la abuz în serviciu. Mai mult decât atât, magistraţii i-au interzis să ocupe funcţia de primar. 
 
În 2016, Liviu Hliboceanu, şi el condamnat marţi era şef al Poliţiei Locale. Acesta a fost pedepsit pentru folosirea  în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt date publicităţii, abuz în serviciu. Şi Hliboceanu a primit o interdicţie, cea de a fi poliţist local. 
 
Mai exact, cei doi au fost condamanţi pentru că s-au folosit de poliţiştii locali pentru a o urmări pe fosta amantă a lui Nichita, Adina Samson.  Decizia nu este definitivă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici