Te-ai gândit vreodată ce drepturi ţi-au încălcat politicienii?

  • Se împlinesc 65 de ani de la intrarea în vigoare a Convenţiei Europene privind Drepturile Omului
  • Convenţia a fost semnată sau ratificată de peste 30 de state
  • România a ratificat, la Strasbourg, Convenţia, în 1994
  • Politicienii vorbesc mereu despre “drepturi”, faptele arată că nu le pasă de ele
866 afișări
Imaginea articolului Te-ai gândit vreodată ce drepturi ţi-au încălcat politicienii?

Te-ai gândit vreodată ce drepturi ţi-au încălcat politicienii?

Are cuvântul “drepturi” aproape şi e gata să ţi-l arate ori de câte ori are ocazia. Dar faptele arată că nu prea îi pasă de ele. Ai ghicit, e vorba despre politicianul clasic.

Convenţia Europeană a Drepturilor Omului împlineşte azi 65 de ani. Îţi propun să-ţi notezi cu această ocazie câteva lucruri de care să ţii cont şi când vei mai da pe la urne.

În primul rând să vorbim despre documentul acela pe care România l-a pus între paranteze în perioada stării de urgenţă şi chiar acum, în perioada stării de alertă, când statul ţi-a restrâns unele drepturi, să te protejeze de pandemie.

APADOR-CH, organizaţie nonguvernamentală care urmăreşte repectarea drepturilor omului, a reclamat nereguli, inclusiv încălcarea dreptului la viaţă privată.

În al doilea rând, cei care te conduc au mai făcut asta şi în alte situaţii, când COVID – 19 nu exista.

Ultimul raport al Ambasadei SUA notează, pentru anul 2019, cazul în care cei plătiţi să te păzească au ucis un om pe care l-au imobilizat, procese inechitabile, tratament necorespunzător în arest sau încălcarea libertăţii de exprimare sau a libertăţii de asociere.

Radu Carp, specialist în drept: „Orice drept fundamental se bazează pe valoarea supremă a demnităţii umane. Când vorbim despre dreptul la viaţă ne bazăm pe valoarea demnităţii umane. Sunt domenii unde drepturile fundamentale sunt încălcate: mă refer la drepturile omului, la dreptul la educaţie, mă refer la dreptul la sănătate, mă refer la dreptul la proprietate.”  

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici