Un poliţist de culoare refuză să îngenuncheze în faţa protestatarilor „George Floyd”. Va sta în genunchi doar în faţa lui Dumnezeu

4455 afișări
Imaginea articolului Un poliţist de culoare refuză să îngenuncheze în faţa protestatarilor „George Floyd”. Va sta în genunchi doar în faţa lui Dumnezeu

Sursa foto: profimedia

Moartea lui George Floyd, cauzată prin sufocare de genunchiul unui poliţist din Minneapolis, a făcut ca punerea genunchiului în pământ să devină un simbol universal în lupta împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei.

Candidatul la preşedinţia SUA, democratul Joe Biden dar şi unii senatori americani au adus astfel un omagiu în favoarea celor decedaţi în custodia poliţiei. Poliţia şi soldaţii au respectat şi ei acest gest militant. În ultimele ore, pe reţelele de socializare circula un videoclip viral: cel al unui poliţist de culoare din statul Georgia care refuză să îngenuncheze.

 

 

În faţa protestatarilor care l-au acuzat că nu a îngenuncheat în memoria lui George Floyd, poliţistul O'Neal Saddler a spus că el îngenunchează doar în faţa lui Dumnezeu. „Dacă nu aş avea respect, nu aş fi aici”, a răspuns interlocutorilor săi. „Trebuia să fiu plecat în acest weekend cu soţia mea. În schimb, sunt aici pentru a mă asigura că sunteţi în siguranţă ", a adăugat el, înainte de a încheia:" Am foarte mult respect, dar stau în genunchi doar pentru o persoană: Dumnezeu ”.

Cu puţin timp înainte ca acest videoclip să devină viral, O'Neal Saddler a condamnat violenţa şi jafurile din timpul protestelor pe contul său de Facebook.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici