Vela: Percheziţii într-un caz de fals, prin care facturile de gaze naturale au fost majorate cu 10%

  • Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că poliţiştii din Alba investighează mai multe fapte de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals la o companie de distribuţie a gazelor, în urma cărora facturile au fost majorate cu aproximativ 10%.
2404 afișări
Imaginea articolului Vela: Percheziţii într-un caz de fals, prin care facturile de gaze naturale au fost majorate cu 10%

Vela: Percheziţii într-un caz de fals, prin care facturile de gaze naturale au fost majorate cu 10%

Potrivit ministrului Marcel vela, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba au efectuat 87 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în alte 20 de judeţe, la sediile unei societăţi de distribuire de gaze.

La percheziţii au participat peste 260 de poliţişti din judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud; Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiş, Suceava, Vaslui şi din municipiul Bucureşti.

„Sunt investigate fapte de înselăciune, fals intelectual şi uz de fals, care au avut drept urmare creşterea facturlor de gaze plătite de consumatorii finali. Din cercetări a rezultat că în perioada 2018-2019, la nivelul unuia dintre centrele de operaţiuni ale societăţii au fost modificate anumite documente, raportându-se pierderi mari de gaze naturale, mai mari decât erau în realitate. Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuţie a gazului a indus în eroare ANRE, iar aceste date au stabilit tarife eronate de distribuţie a gazelor naturale”, a declarat Marcel Vela.

Potrivit acestuia, din datele deţinute rezultă că aceste „intervenţii fictive” au influenţat preţul de vânzare către consumatori cu o creştere de aproximativ 10 la sută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici