A murit regizorul francez Michel Deville. A lucrat cu Brigitte Bardot şi Catherine Deneuve

Regizorul francez Michel Deville, care a lucrat cu Brigitte Bardot, Catherine Deneuve şi Michel Piccoli, a murit la 91 de ani.

94 afișări
Imaginea articolului A murit regizorul francez Michel Deville. A lucrat cu Brigitte Bardot şi Catherine Deneuve

Michel Deville a murit pe 16 februarie, la vârsta de 91 de ani, şi a fost înmormântat luni, relatează AFP.

"L-am anunţat acum pentru că înainte am vrut să ne întâlnim în intimitatea familiei noastre, iar Michel ura ceremoniile", a declarat soţia şi colaboratoarea sa Rosalinde Deville.

Regizorul a murit de "bătrâneţe", potrivit soţiei sale, şi a fost înmormântat în cimitirul din Boulogne-Billancourt, "oraşul său", în apropiere de Paris.

În cariera sa, a obţinut 16 premii internaţionale. Printre cele mai importante se numără Scoica de Argint pentru cel mai bun scenariu şi, de asemenea, pentru cea mai bună regie, la San Sebastián 1999, pentru Confesiunile doctorului Sachs.

Iar în 1961 a participat la Festivalul Internaţional de Film de la Mar del Plata, cu „Tonight or Never”, cu Anna Karina şi Claude Rich în rolurile principale.

Aproape toate filmele sale s-au bazat pe opere literare pe care el însuşi le-a adaptat, cum ar fi The reader (1988), cu o altă vedetă franceză, Miou-Miou, sau The Confessions of Doctor Sachs (1999), cu Albert Dupontel, adaptare a romanului lui Martin Winckler.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
michel deville,
deces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici