Probleme mari pentru filmul „Nomadland”, câştigător al Globului de Aur. Filmul realizat de un regizor chinez aproape să fie interzis în China

  • Probleme pentru filmul „Nomadland”, câştigător al Globului de Aur şi favorit la Oscar în China.
  • Utilizatorii de social media şi mass-media de stat au pus sub semnul întrebării loialitatea regizorului său, Chloe Zhao, faţă de ţara sa natală.
  • Zhao a devenit prima femeie asiatică din istorie care a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor la Globul de Aur şi prima femeie care a câştigat premiul cel mare cu filmul "Nomadland".
3115 afișări
Imaginea articolului Probleme mari pentru filmul „Nomadland”, câştigător al Globului de Aur. Filmul realizat de un regizor chinez aproape să fie interzis în China

Probeleme mari pentru filmul „Nomadland”, câştigător al Globului de Aur în China. Filmul regizat de un regizor născut la Beijing aproape să fie interzis

Victoria lui Zhao de săptămâna trecută a fost iniţial sărbătorit în China, mass-media de stat numind cineastul născut la Beijing drept „regizoare chineză” şi „mândria Chinei”, relatează France24.

Autorităţile chineze de film au aprobat filmul pentru o lansare internă pe 23 aprilie prin Alianţa Naţională a Cinematografelor Arthouse, susţinută de guvern, a anunţat luni organizaţia.

Dar principalele aplicaţii de box-office au eliminat data lansării de pe platformele lor după ce a izbucnit o controversă privind comentariile mai vechi ale lui Zhao, lăsând incertă lansarea filmului în cinematografele chineze.

O captură de ecran a interviului lui Zhao din 2013 pentru revista Filmmaker, în care numea China  „un loc unde există minciuni peste tot”, precum şi un alt interviu cu mass-media australiană în care ar fi spus că „SUA este acum ţara mea”, au circulat pe Weibo, o platformă uriaşă de social media din China.

Hashtag-ul „Nomadland” nu mai putea fi căutat sâmbătă pe platformă. Publicaţia de stat Global Times a precizat că Zhao a făcut „comentarii controversate” la o zi după ce a lăudat-o drept „mândria Chinei”.

Cinematografele chineze aproape că au revenit la normal după ce ţara a limitat cu succes infecţii cu Covid-19, un contrast puternic cu cinemaurile din majoritatea ţărilor care rămân în mare parte închise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici