Scenele unei crime, virale pe TikTok. Platforma îşi cere scuze public pentru incident

  • Conţinutul grafic a fost editat în mijlocul a ceea ce pare a fi un videoclip obişnuit al unei fete care dansează.
  • Videoclipul arată cum un tânăr este decapitat de mai mulţi indivizi.
  • Moderatorii umani de pe TikTok analizează conţinutul doar după ce atinge 500 de vizualizări
7122 afișări
Imaginea articolului Scenele unei crime, virale pe TikTok. Platforma îşi cere scuze public pentru incident

Captură de ecran din videoclip

Un videoclip extrem de grafic în care sunt prezentate scenele unei crime a devenit recent viral pe TikTok, relatează DailyMail.

Videoclipul începe cu o fată care dansează în faţa unei camere, iar la câteva secunde mai târziu, cadrul se schimbă cu scena sângeroasă în care mai mulţi indivizi, vorbind spaniolă, decapitează un tânăr.

Clipul a stârnit indignare şi cereri către Tik Tok pentru a-şi îmbunătăţi sistemul de securitate.

Un purtător de cuvânt al TikTok şi-a cerut scuze în mod public pentru cele întâmplate.

„Apreciem efortul comunităţii noastre de a avertiza cu privire la acest videoclip. Acesta probabil a fost preluat de pe un alt site şi a fost editat în aşa fel încât să poată fi postat pe TikTok”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Videoclipul original a fost eliminat rapid, iar sistemele noastre detectează şi blochează în mod proactiv încercările de reîncărcare a clipului. Ne cerem scuze celor din comunitatea noastră, inclusiv moderatorilor noştri, care ar fi putut ajunge la acest conţinut. ”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

Mulţi utilizatori ai platformei susţin că deşi videoclipul orginal a fost şters, încă sunt conturi care distribuie acel conţinut.

Potrivit unui articol Newsweek, videoclipul a fost adăugat de atunci la sistemul „Hashbank” al aplicaţiei TikTok, care acum îl detectează automat înainte de a fi postat.

Un moderator de conţinut TikTok a vorbit cu Newsweek despre incident şi a spus că persoana care a postat videoclipul a reuşit să păcălească sistemul de securitate bazat pe inteligenţă artificială al aplicaţiei prin editarea acelui videoclip obişnuit după ce acesta a fost postat deja. 

Serverul bazat pe inteligenţă artificială al aplicaţiei scanează automat videoclipurile după conţinut grafic. Dar utilizatorii ar putea înşela sistemul de securitate prin reformatarea videoclipurilor lor de mai multe ori şi adăugarea conţinutului grafic mai târziu.

„Doar atunci când un videoclip atinge 500 de vizionări este trimis pentru a fi moderat de un om”, conform poveştii Newsweek, care explică şi faptul că scena grafică a fost preluată dintr-un videoclip care a fost partajat pe diferite site-uri în 2019.

Nu este prima dată când videoclipurile grafice devin virale pe TikTok. În octombrie 2019, Daily Mail a raportat că o serie de conturi legate de ISIS au fost eliminate după postarea unor clipuri care înfăţişau decapitări şi tortura. Şi în septembrie 2020, TikTok a ajuns în atenţia presei după ce un videoclip cu un bărbat care se sinucide live a devenit live. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici