Suzanne Shepherd, actriţa din GoodFellas şi The Sopranos, a murit la vârsta de 89 de ani

Suzanne Shepherd, actriţa care a jucat în GoodFellas, The Sopranos, Mystic Pizza şi Lolita, a murit la vârsta de 89 de ani.

502 afișări
Imaginea articolului Suzanne Shepherd, actriţa din GoodFellas şi The Sopranos, a murit la vârsta de 89 de ani

Sursa foto: X/Twitter

Shepherd a murit vineri la locuinţa ei din New York, a confirmat agentul ei pentru Hollywood Reporter.
 
În cariera sa care s-a întins pe parcursul a şase decenii, Shepherd a apărut în filme precum Mystic Pizza - debutul ei ca actriţă de film - şi adaptarea din 1997 a Lolitei, în care a jucat rolul domnişoarei Pratt, directoarea personajului titular. De asemenea, a jucat rolul mamei lui Karen Hill, interpretată de Lorraine Bracco, în GoodFellas, precum şi roluri mici în Requiem for a Dream, Uncle Buck şi Working Girl.
 
De asemenea, Shepherd a interpretat-o pe Mary DeAngelis, mama personajului Carmela Soprano al lui Edie Falco, în 20 de episoade din drama de succes a postului HBO.
 
Actorul din Sopranos, Ray Abruzzo, i-a adus un omagiu lui Shepherd pe Instagram, numind-o "o forţă a naturii".
 
Născută sub numele de Suzanne Stern în 1934, a fost membră a grupului de teatru de improvizaţie Compass Players, considerat a fi primul din SUA, alături de Alan Alda, Alan Arkin şi co-fondatorul David Shepherd, cu care s-a căsătorit şi de care a divorţat ulterior, relatează The Guardian.
 
A fost, de asemenea, profesoară de actorie timp de 40 de ani, făcând parte din corpul profesoral al Conservatorului Trinity Square, al Conservatorului Hartman şi al Studioului Berghof, precum şi conducând propriul studio de actorie din New York.
 
De asemenea, Shepherd a regizat spectacole de teatru la Nederlander din New York şi la Steppenwolf din Chicago.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici