Toţi alpiniştii ce vor să urce pe Everest vor trebui să facă acest lucru

Înaintea sezonului 2024 pe Muntele Everest, Nepalul a anunţat o nouă cerinţă conform căreia toţi alpiniştii trebuie să închirieze şi să folosească cipuri de urmărire în timpul călătoriei lor.

756 afișări
Imaginea articolului Toţi alpiniştii ce vor să urce pe Everest vor trebui să facă acest lucru

Toţi alpiniştii ce vor să urce pe Everest vor trebui să facă acest lucru

"Va reduce timpul de căutare şi salvare în cazul unui accident", a declarat Rakesh Gurung, directorul departamentului de turism din Nepal, pentru CNN.
 
Preţul va fi unul mic. Alpiniştii vor plăti între 10 şi 15 dolari pentru cipurile, care vor fi cusute în vestele lor. Odată ce alpinistul se întoarce, cipul va fi scos, returnat guvernului şi păstrat pentru următoarea persoană.
 
Cipurile de urmărire folosesc sistem de poziţionare globală pentru a face schimb de informaţii cu sateliţii.
 
Gurung a adăugat că cipurile au fost fabricate într-o "ţară europeană", dar nu a precizat unde sau de către ce companie.
 
Majoritatea celor care încearcă să escaladeze Muntele Everest, cu o înălţime de 8.848 de metri, o fac prin Nepal, plătind 11.000 de dolari doar pentru permisul de ascensiune. Adăugând preţurile pentru echipament, mâncare, oxigen suplimentar, ghizi sherpa şi altele, costul ascensiunii pe munte ajunge la peste 35.000 de dolari.
 
Opt dintre cele mai înalte zece vârfuri din lume se află în Nepal, iar ţara obţine venituri semnificative din turismul de acest gen.
 
Anul trecut, Nepalul a acordat un număr record de 478 de permise de ascensiune. S-a confirmat că doisprezece alpinişti au murit pe munte, în timp ce alţi cinci sunt în continuare oficial daţi dispăruţi.
 
Salvările pe "acoperişul lumii" sunt riscante chiar şi în cele mai bune circumstanţe.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici