40 de HĂRŢI care explică lumea: Printre ele, cercul în care trăieşte mai mult de jumătate din populaţie - FOTO

O serie de 40 de hărţi oferă statistici impresionante despre starea lumii din punct de vedere economic, religios şi politic, precum şi informaţii surprinzătoare cum ar fi ţările ai căror locuitori sunt cei mai primitori faţă de străini sau cele în care oamenii îşi exprimă cel mai mult sentimentele.

13238 afișări
Imaginea articolului 40 de HĂRŢI care explică lumea: Printre ele, cercul în care trăieşte mai mult de jumătate din populaţie - FOTO

40 de HĂRŢI care explică lumea: Printre ele, cercul în care trăieşte mai mult de jumătate din umanitate - FOTO (Imagine: washingtonpost.com/ Imgur.com)

De exemplu, o hartă politică a lumii datând din 200 î.Hr. este un document cel puţin interesant pentru oricine este curios să observe schimbările petrecute până în zilele noastre.

"Ce este mai impresionant: cât de mult s-au schimbat lucrurile în ultimii 1.800 de ani, o bucată uriaşă a istoriei civilizaţiei umanităţii, sau câte dintre diviziunile acestei hărţi există şi astăzi?" scrie pe blogul World Views al site-ului ziarului The Washington Post, pagina care a realizat această colecţie cartografică.

Harta religiilor principale din lume arată cum creştinismul a ajuns să domine o parte atât de mare a globului şi ce semnificaţie are acest lucru.

O altă hartă ilustrează predicţia unui profesor rus privind destrămarea apropiată a Statelor Unite în patru ţări. Teoria lui Igor Pagarin, tratată drept credibilă de presa naţională, i-a adus acestuia un grad relativ ridicat de celebritate în Rusia. Panarin a spus că SUA se vor destrăma din cauza tensiunii interne şi vor ajunge grupate în patru ţări diferite, dintre care doar una va fi pe deplin independentă, celelalte aflându-se sub influenţă sau control extern.

Printre cele mai surprinzătoare hărţi se numără cea care evidenţiază concentraţia cea mai mare a populaţiei întregii lumi. Harta accentuează faptul că zona inclusă într-un cerc este populată de mai mulţi oameni decât ţările care se află în exteriorul lui. Astfel, ţările incluse în cerc sunt China, India, Indonezia, Bangladesh, Japonia, Filipine, Vietnam, Tailanda, Burma, Coreea de Sud, Nepal, Malaezia, Coreea de Nord, Taiwan, Sri Lanka, Cambodgia, Laos, Mongolia şi Butan.

Toate acestea, potrivit datelor exacte incluse într-un alt articol al blogului, reprezintă un total de 3.637.830.357 de persoane, ceea ce semnifică aproximativ 51,4 la sută din populaţia întregii lumi.

Seria de 40 de documente include, printre altele, harta inegalităţii economice de pe mapamond, harta Europei în funcţie de concepţia oamenilor cu privire la Uniunea Europeană, precum şi harta locurilor unde oamenii se simt cel mai iubiţi, cele mai bune şi cele mai rele locuri unde ai putea să trăieşti sau harta celor 26 de monarhii care au rămas în lume.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici