A 60-a aniversare a încoronării reginei Elizabeth a II-a, celebrată în iunie prin evenimente speciale

Cea de-a 60-a aniversare a încoronării reginei Elizabeth a II-a va fi celebrată la Londra în luna iunie, printr-o serie de evenimente speciale, inclusiv o slujbă la catedrala Westminster, au anunţat luni reprezentanţii palatului regal britanic.

222 afișări
Imaginea articolului A 60-a aniversare a încoronării reginei Elizabeth a II-a, celebrată în iunie prin evenimente speciale

A 60-a aniversare a încoronării reginei Elizabeth a II-a, celebrată în iunie prin evenimente speciale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regina, soţul ei - prinţul Philip, duce de Edinburgh - şi alţi membri ai familiei regale vor participa la această slujbă pe 4 iunie, de la ora 11.00 GMT.

O expoziţie de fotografii de arhivă realizate în timpul încoronării din 1953 va fi organizată la catedrala Westminster, din mai până în septembrie. Turiştii şi pasionaţii de istoria monarhiei britanice vor putea să admire somptuoasele costume de epocă ale reprezentanţilor casei regale care vor fi expuse la palatul Buckingham din 27 iulie până pe 29 septembrie.

Un concert cu diversele muzici de încoronare care au fost interpretate de-a lungul secolelor va fi susţinut de corul catedralei Westminster pe 13 iunie.

Tronul utilizat pentru aceste ceremonii spectaculoase de încoronare, încă din secolul al XIV-lea, va fi expus în capela St. George, după ce a fost restaurat.

Un festival va fi organizat timp de patru zile în grădinile palatului Buckingham.

Regina Elizabeth a II-a a urcat pe tron pe 6 februarie 1952, după ce tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit în somn. Încoronarea suveranei britanice a avut loc pe 2 iunie 1953, pe când ea avea vârsta de 27 de ani. În prezent în vârstă de 86 de ani, regina Elizabeth a II-a ocupă, pentru moment, locul al doilea în topul monarhilor care au petrecut cele mai lungi perioade pe tron. Străbunica ei, regina Victoria, ocupă primul loc în acest clasament, cu o domnie de 63 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici