Actorul american care va juca rolul dirijorului Sergiu Celibidache în filmul Cravata Galbenă. Filmările se vor face în România

  • Actorul american John Malkovich va juca rolul celebrului dirijor român Sergiu Celibidache în filmul Cravata Galbenă (The Yellow Tie), a anunţat Variety în exclusivitate.
  • Filmul este o coproducţie română-britanică, iar filmările vor fi făcute anul viitor, în România.
2656 afișări
Imaginea articolului Actorul american care va juca rolul dirijorului Sergiu Celibidache în filmul Cravata Galbenă. Filmările se vor face în România

Actorul american care va juca rolul dirijorului Sergiu Celibidache în filmul Cravata Galbenă. Filmările se vor face în România

Filmul Cravata Galbenă va fi realizat în baza unui scenariu scris chiar de fiul dirijorului român şi va prezenta viaţa lui Sergiu Celibidache.

Dirijorul a fost dat afară din casa părintească în perioada adolescenţei deoarece părinţii nu au fost de acord cu intenţiile sale de a urma o carieră muzicală. După o perioadă în care nu a avut adăpost, el a câştigat un concurs şi a devenit cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonice din Berlin. Ulterior, a devenit unul dintre cei mai mari dirijori ai secolului 20.

Celibidache este celebru pentru faptul că refuzat să facă înregistrări cu muzica sa deoarece a considerat că aceasta nu ar avea acelaşi efect în afara sălii de spectacole.

Filmările pentru Cravata Galbenă vor fi făcute în România, în perioada primăvară-vară 2022. John Malkovich va juca rolul lui Celibidache în partea a doua a carierei, în timp ce pentru perioada de tinereţe încă se caută un actor potrivit.

„Sunt entuziasmat şi onorat pentru că mi s-a oferit oportunitatea să joc rolul dirijorului Sergiu Celibidache. Un talent unic, este considerat a fi unul dintre cei mai mari vizionari în muzica secolului trecut. Să joc rolul va fi ca o călătorie fascinantă şi provocatoare”, a spus Malkovich.

Cravata Galbenă este o coproducţie a Oblique Media Film din România şi Celi Films din Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici