Actorul Seymour Cassel, cunoscut din "Propunere Indecentă" şi "Dick Tracy", a murit

Actorul Seymour Cassel, cunoscut din filme precum "Indecent Proposal/ Propunere Indecentă" şi "Dick Tracy" şi colaborator preferat al unor regizori ca John Cassavetes şi Wes Anderson, a murit, anunţă Associated Press.

462 afișări
Imaginea articolului Actorul Seymour Cassel, cunoscut din "Propunere Indecentă" şi "Dick Tracy", a murit

Actorul Seymour Cassel, cunoscut din "Propunere Indecentă" şi "Dick Tracy", a murit

Actorul, al cărui chip a devenit unul dintre cele mai recognoscibile din universul cinematografic construit de John Cassavetes, avea 84 de ani. Moartea artistului a fost anunţată luni de fiica acestuia, Dilyn Cassel Murphy. Actorul a încetat din viaţă înconjurat de familie, în urma unor complicaţii apărute pe fondul maladiei Alzheimer de care suferea.

Cassel a debutat într-un film de Cassavetes, în 1958, "Shadows".

A rămas în memoria cinefililor ca jumătate din cuplul pe care îl juca împreună cu Gena Rowlands în "Minnie and Moskowitz", dar şi ca medicul care îl trata pe personajul lui Gene Hackman în "The Royal Tenenbaums/ Familia Tennenbaum".

Printre legendele legate de el se numără şi aceea că lui îi aparţine botezarea chitaristului Saul Hudson cu numele de Slash sub care a ajuns celebru în cadrul trupei Guns 'n' Roses, muzicianul fiind prieten din copilărie cu fiul lui Cassel.

Seymour Cassel s-a născut la Detroit, dar a călătorit încă de mic împreună cu mama sa, care era dansatoare în spectacole burlesque. Nu şi-a cunoscut niciodată tatăl. Susţinea că a urcat pentru prima dată pe scenă la 3 ani şi a început să consume alcool la 13. La 17 ani s-a înrolat în Marina americană. Şi-a început cariera în teatru la New York, iar, după debutul în film, a jucat în peste 100 de producţii.

A jucat în filme regizate de Elia Kazan ("The Last Tycoon/ Ultimul magnat") şi Nicolas Roeg ("Track 29" şi "Cold Heaven/ Premoniţii sumbre"), dar era cunoscut şi pentru că era partenerul de băutură al muzicienilor din The Beatles şi The Rolling Stones. Alcoolul i-a afectat sănătatea, căsniciile şi viaţa de familie şi a ajuns să fie arestat în 1982, înainte să îşi recunoască problema şi să se interneze.

În anii '90, cariera sa a fost relansată cu apariţii în "Dick Tracy", "White Fang/ Colţ Alb", "In the Soup" "Indecent Proposal" "Honeymoon in Vegas/ Lună de miere în Las Vegas" şi "It Could Happen to You/ Un bacşiş de 2 milioane de dolari".

Din 1998 a început o colaborare cu Wes Anderson, jucând în trei filme semnate de acesta, "Rushmore", "The Life Aquatic with Steve Zissou/ Steve Zissou, cel mai tare de pe mare" şi "The Royal Tenenbaums".

Cassel a avut trei copii, şapte nepoţi şi trei strănepoţi. Familia i-a rugat pe cei care vor să cumpere flori pentru înmormântare să ia în considerare opţiunea de a folosi banii pentru donaţii către Fundaţia americană specializată în combaterea maladiei Alzheimer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici